Ska du snart sälja ditt hus? Det är alltid viktigt att fräscha upp sitt gamla hus innan man säljer det och flyttar till den nya bostaden. Om man inte fixar till huset och ser till att det ser snyggt och prydligt ut kommer ju ingen att vilja köpa det. Det kommer vara ganska oattraktivt på bostadsmarknaden. Se till att renovera, göra rent och måla om hus innan du säljer dem. Här är några av de viktigaste sakerna du bär göra innan du säljer ditt gamla hus.

Måla om 

Se till att måla om ditt hus på utsidan innan du försöker att sälja det. Fasaden är det allra första de potentiella köparna kommer att se, så det är verkligen enormt viktigt att den är ren och fräsch. Måla alltid om innan du försöker att hitta ett nytt hus. Om du inte kommer ihåg vilken färg som användes vid sista målningen kan du alltid be färgbutiken att hjälpa dig. Om du har använt dig av en specialfärg tidigare kan de ofta blanda till en liknande nyans åt dig. Man behöver såklart inte måla om hus i samma färg varje gång. 

Du kan byta till en helt annan färg om du vill. Tänk dock på att du i vissa fall inte kan använda dig av vilken färg som helst. Om du bor i ett villakvarter med många grannar kanske det finns vissa regler du måste följa när det kommer till färgval. 

Tapetsera och måla nytt inne

Det är minst lika viktigt att måla om hus på insidan. Måla och tapetsera gärna om för att få huset att kännas som nytt igen. Ju nyare och fräschare huset känns, desto lättare kommer det att kunna säljas. Detta gäller både insidan och utsidan av huset. Om du kan lägga lite pengar på att fixa till husets alla väggar och tak är det helt klart värt investeringen. Du kan spara lite pengar på att fixa tapetseringen och målandet själv. 

Eventuella renovationer

I vissa fall kan man behöva utföra lite smårenovationer för att få huset i toppskick innan försäljning. Du kanske hittar ett hål i en vägg bakom soffan. Du kanske behöver byta en del av golvet i badrummet. Det finns nästan alltid något litet man kan göra för att få huset att kännas nyare. Se till att lösa alla problem i god tid. Då slipper du få kommentarer på det när du väl ska sälja huset.